სპეციალური კვლევებით დადასტურდა, რომ კიტრი ორგანიზმისთვის ბევრად უფრო სასარგებლოა, ვიდრე ეს აქამდე გვეგონა. ფიტონუტრიენტების (რომელთა შორის აღსანიშნავია ტრიტერპენები, ლიგნანები და ფლავონოიდები) გარდა, კიტრი შეიცავს იმუნური სისტემის ნორმალური ფუნქციობისთვის საჭირო მიკროელემენტებს.
იმუნიტეტი უმჯობესდება ბეტა-კაროტინის ზემოქმედებით, რომელსაც კიტრი უხვად შეიცავს, გარდა ამისა, ეს ბოსტნეული მდიდარია საჭმლის მომნელებელი ტრაქტისათვის მეტად სასარგებლო და აუცილებელი უჯრედისით, – განმარტავენ მკვლევარები.
რაც შეეხება ფიტონუტრიენტებს, მათ შორის აღსანიშნავია
თინათინ გოცაძე