გლაუკომის განვითარება სპეციალური დიეტით შეიძლება შეფერხდეს
მხედველობის ნერვზე ღუიაკუთხოვანი გალუკომის დროს. ანალიზი ჩაუტარდა 40-75 წლის 185000 ადამიანის მონაცემებს. მეცნიერები დაინტერესდნენ ნახშირწყლების მოხმარების პრობლემით. მათ გამოთვალეს ღიაკუთხოვანი გლაუკომის განვითარების რისკი დიეტასთან და სხვა ფაქტორებთან დამოკიდებულებაში, ასაკის, სხეულის მასის ინდექსისა და ეთნიკური კუთვნილების ჩათვლით.
აღმოჩნდა, რომ ადამიანები, რომლებიც ნაკლებად მოიხმარდნენ ნახშირწყლებს და მეტად ბოსტნეულსა და მცენარეულ ცხიმსა და ცილებს, ღიაკუთხოვანი გლაუკომის განვითარების რისკი 20%-ით უფრო დაბალი იყო.
მეცნიერების აზრით, საჭიროა ნახშირწყლების ჩანაცვლება მცენარეული ცილებითა და ცხიმებით. ამგვარი რაციონის სასარგებლო თვისებები უკვე დამტკიცებულია ეპილეფსიით, პარკინსონიზმითა და ალცჰაიმერის დაავადებით დაავადებულ პირებისთვის.