რეჟიმი, რომელიც ფილტვის ანთების დროს უნდა დავიცვათ - A ვიტამინის შემცველი პროდუქტები სასუნთქი გზების ეპითელიუმზე დადებითად მოქმედებს
მწვავე ანთების შემთხვევაში საჭიროა წოლა, მაღალკალორიული და ვიტამინებით მდიდარი საკვების მიღება. დაავადების მწვავე ფაზაში ავადმყოფები, ჩვეულებრივ, უმადობას უჩივიან, მაგრამ პნევმონია სერიოზულ მიდგომას მოითხოვს - სწორი კვებით ორგანიზმის დახმარება მკურნალობის ერთ-ერთი რგოლია. ფილტვის ანთებითი დაავადებების დროს ძალიან სასარგებლოა რძე, ხაჭო, ყველი, ყვავილოვანი კომბოსტო და კალციუმის შემცველი სხვა პროდუქტები. თუ ამასთან ერთად მარილის, შაქრისა და სხვა ადვილად ასათვისებელი ნახშირწყლების მიღებასაც შეამცირებთ, კვებას ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი ექნება.
ავადმყოფობის პირველ დღეებში, განსაკუთრებით - ტემპერატურის მომატებისას, უპირატესობა მიანიჭეთ თხიერ საკვებს: ხილისა და ბოსტნეულის წვენებს, შტოშის მორსს, ლიმონიან ჩაის, მინერალურ წყალს. საზოგადოდ, სითხე უხვად უნდა მიიღოთ - დღეში არა უმცირეს 2 ლიტრისა. განსაკუთრებით სასურველია C ვიტამინით მდიდარი სითხეების მიღება - ისინი ამცირებენ ორგანიზმის ინტოქსიკაციას. ძალიან სასარგებლოა ხილი და კენკრა. ფავორიტების სიაში შედიან ლიმონი, შავი და წითელი მოცხარი, ასკილი, ქლიავი.
A ვიტამინისა და მისი პროვიტამინის - კაროტინის შემცველი პროდუქტები კეთილისმყოფელ ზემოქმედებას ახდენს სასუნთქი გზების ეპითელიუმზე. A ვიტამინით მდიდარია ნაღების კარაქი, ყველი, კვერცხის გული, ღვიძლი. კაროტინი დიდი ოდენობით A შედის სტაფილოში, მწვანე ხახვში, ბულგარულ წიწაკასა და ქაცვში. ვინაიდან პნევმონიის დროს ყოველთვის ინიშნება ანტიბიოტიკები, სასურველია, ნაწლავურ მიკროფლორაზეც ვიზრუნოთ. ამაში
დაგვეხმარება პროდუქტები, რომლებიც B ჯგუფის ვიტამინებს შეიცავს: მოხარშული ხორცი, თევზი, დაღერღილი ხორბლის პური, შვრიისა და წიწიბურას ფაფები, რძემჟავა პროდუქტები.
ავადმყოფს მადის მოსაგვრელად შეიძლება მივცეთ ოდნავ დამბალი ქაშაყი, მჟავე კომბოსტო, ახალდამწნილებული კიტრი, ხორცის ბულიონი. ანთების ჩაცხრობის შემდეგ მიზანშეწონილია სამკურნალო ფიზკულტურა, სანატორიულ-კურორტული მკურნალობა ზღვის სანაპიროზე, მთის კურორტებზე ან წიწვოვანი ტყით მდიდარ ადგილას.