რა რაოდენობის შაქრის მოხმარებაა დასაშვები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა რაოდენობის შაქრის მოხმარებაა დასაშვები

25-დან 50 გრამამდე შაქარი უნდა მოიხმაროს. ჯანმრთელობასთან დაკავშირებული პრობლემების თავიდან ასაცილებლად, მაქსიმალურად უნდა შევამციროთ შაქრის მოხმარება. მაგრამ სრულად მას ვერ გამოვრიცხავთ და არც არის საჭირო, რადგანაც მცირე დოზებით, ნატურალური შაქარი საჭიროა ადამიანის ორგანიზმის ნორმალური ფუნქციონირებისათვის.

ბევრი მცენარეული პროდუქტი (ხილი, კენკრა, ბოსტნეული, ნიგოზი) შეიცავს ბუნებრივ შაქარს-ფრუქტოზას, რომელსაც ადამიანის ორგანიზმი ადვილად და სრულად ითვისებს. თუ ადამიანი ფრუქტოზას ნაკლებობას განიცდის, მას უჩნდება ტკბილის-ტორტის, კანფეტის, შოკოლადის მიღების სურვილი, რის გამოც ორგანიზმი თანდათანობით ეჩვევა მავნე რაფინადს, რაც შაქარზე დამოკიდებულების ჩამოყალიბების პირდაპირი გზაა.

საერთოდ, სჯობს თავი შევიკავოთ კანფეტების, შედედებული რძის, ტორტების, მურაბების (მათში კონცენტრირებული რაფინირებული შაქრის მაღალი შემცველობაა) მიღებისაგან. შოკოლადიც არ არის საუკეთესო არჩევანი. გამონაკლისს მწარე შოკოლადი წარმოადგენს.

ლალი ჩხიკვაძე