რა სასარგებლო თვისებები აქვს იოდს
ნუტრიციოლოგების განცხადებით, იოდი წარმოადგენს ანტივირუსულ, ანტიბაქტერიულ და ანტიპარაზიტულ ელემენტს,დაავადებებისგან, ახდენს სარძევე ჯირკვალსა და საკვერცხეში კისტოზური წარმონაქმნების პროფილაქტიკას. საკმარისი დოზირებისას ის ასტიმულირებს ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციას.
იოდზე ორგანიზმის სადღერამისო მოთხოვნილების (120-150 მკგ) დასკამაყოფილებლად საჭიროა მივიღოთ თევზის ქონი, იოდიზირებული მარილი, ხორცი, ხილი, რძის პროდუქტები.
ნუტრიციოლოგები ასევე გვირჩევენ მივირთვათ დაბალ ტემპერატურაზე მომზადებული თევზი, ზღვის პროდუქტები და ზღვის წყალმცენარეები. დაღლილობის, თავის ტკივილის, შაკიკის, სხეულის მასის მომატების (დიეტის დაცვის პირობებშიდაც კი), სიცივის მიმართ მომატებული მგრძნობელობის, კანის სიმშრალის, თმის მტვრევადობისა და ცვენის დროს, ექიმები გვირჩევენ ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციის გაკონტროლებას.