სწორი რაციონით კალციუმის დონეს გავაკონტროლებთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სწორი რაციონით კალციუმის დონეს გავაკონტროლებთ

ძვლის ქსოვილის ნორმალური მდგომარეობის შესანარჩუნებლად. კალციუმი მონაწილეობს სისხლის შედედების პროცესებში, არეგულირებს კუნთების შეკუმშვას, ჰორმონებისა და ნეირომედიატორების სეკრეციას. სწორად შერჩეული რაციონით შესაძლებელია ვაკონტროლოთ კალციუმის ნორმული მაჩვენებელი.

ადამიანისთვის ყოველდღიურად საჭიროა 400-დან 1500 მგ კალციუმი. კალციუმს შეიცავს მდოგვი, ყაყაჩო, სელი, ნუში, ნიგოზი, თხილი, პარკოსნები, თალგამი, სტაფილო, ნიორი, კომბოსტო, მწვანილი, ზღვის პროდუქტები და თევზი. ყველის მოყვარულებმა სჯობს ყურადღება გაამახვილონ ყველის მაგარ სახეობებზე. განსაკუთრებით ოპტიმალურია თხის ან ცხვრის ყველი.

კალციუმის სწრაფად შეწოვას ხელს უწყობს პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავების შემცველი პროდუქტები, ნატურალური პრებიოტიკები (მაგალითად ინულინი), ვიტამინები D, C, ასევე მაგნიუმი, სპილენძი, თუთია, მანგანუმი და სილიციუმი.