როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით

დატოვებისკენ მოგვიწოდებენ. ექსპერტები გვირჩევენ, ამ თვალსაზრისით ყურადღება გავამახვილოთ ღორის ხორცზე. მართალია ხორცის ეს სახეობა ითვლება ცხიმიანად, მაგრამ ის წარმოადგენს რკინისა და კალიუმის კარგ წყაროს. ისინი კი მნიშვნელოვანია გულსსისხლძარღვთა სისტემისთვის. ზოგი სპეციალისტი მოხარშულ ღორის ხორცს ქათმის ხორცზე სასარგებლოდ მიიჩნევს.

მაღალი ცხიმიანობით გამოირჩევა ნიგოზი. თუმცა, აქ ძირითად როლს ასრულებს ცხიმოვანი მჟავები ომეგა-3, კერძოდ, ალფა-ლინოლენის მჟავა. აღნიშნული ნაერთები ხელს უწყობს სხეულში ცხიმოვანი გროვების დაშლას. ანალოგიური ეფექტი აღინიშნება შემწვარი კვერცხი მიღებისას. ნივთიერებათა ცვლას აჩქარებს მაღალი ცხიმიანობით გამორჩეული ავოკადოც.

საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად ექსპერტები გვირჩევენ საკვების ყოველი მიღების შემდეგ მცირე რაოდენობით ყველის მირთმევას. შოკოლადი ცნობილია ცხიმის მაღალი შემცველობით. ის ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, თუ საუბარია შავ შოკოლადზე შაქრის მინიმალური შემცველობით. შოკოლადის ცხიმი ორგანიზმს ვიტამინების ათვისებაში ეხმარება.

ლალი ჩხიკვაძე