/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ნივთიერებათა ცვლა

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით
დიეტოლოგები ცალსახედ მიგვითითებენ ცხიმიანი პროდუქტების მავნებლობაზე, თუმცა რაციონში სასარგებლო ცხიმების

დატოვებისკენ მოგვიწოდებენ. ექსპერტები გვირჩევენ, ამ თვალსაზრისით ყურადღება გავამახვილოთ ღორის ხორცზე. მართალია ხორცის ეს სახეობა ითვლება ცხიმიანად, მაგრამ ის წარმოადგენს რკინისა და კალიუმის კარგ წყაროს. ისინი კი მნიშვნელოვანია გულსსისხლძარღვთა სისტემისთვის. ზოგი სპეციალისტი მოხარშულ ღორის ხორცს ქათმის ხორცზე სასარგებლოდ მიიჩნევს.

მაღალი ცხიმიანობით გამოირჩევა ნიგოზი. თუმცა, აქ ძირითად როლს ასრულებს ცხიმოვანი მჟავები ომეგა-3, კერძოდ, ალფა-ლინოლენის მჟავა. აღნიშნული ნაერთები ხელს უწყობს სხეულში ცხიმოვანი გროვების დაშლას. ანალოგიური ეფექტი აღინიშნება შემწვარი კვერცხი მიღებისას. ნივთიერებათა ცვლას აჩქარებს მაღალი ცხიმიანობით გამორჩეული ავოკადოც.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად ექსპერტები გვირჩევენ საკვების ყოველი მიღების შემდეგ მცირე რაოდენობით ყველის მირთმევას. შოკოლადი ცნობილია ცხიმის მაღალი შემცველობით. ის ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, თუ საუბარია შავ შოკოლადზე შაქრის მინიმალური შემცველობით. შოკოლადის ცხიმი ორგანიზმს ვიტამინების ათვისებაში ეხმარება.

ლალი ჩხიკვაძე

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

B ჯგუფის ვიტამინებმა შეიძლება ფილტვის კიბო გამოიწვიოს
B ჯგუფის ვიტამინებმა შეიძლება ფილტვის კიბო გამოიწვიოს
ისეთი პოპულარული ვიტამინების დიდი დოზით მიღება, როგორებიცაა B6 და B12, ფილტვის კიბოს განვითარების რისკს ზრდის, წერს გამოცემა Express ამერიკელ მეცნიერთა კვლევაზე დაყრდნობით.
სრულად
კახექსია – წონის ავადმყოფური კლება
კახექსია – წონის ავადმყოფური კლება
კახექსია – მეტაბოლური სინდრომია, რომლის დროსაც ადამიანი კარგავს სხეულის წონის 30%-ს, ეს
სრულად
ინულინი და მისი სარგებელი
ინულინი და მისი სარგებელი
რა არის ინულინი? ინულინი არის საკვები ბოჭკო და პრებიოტიკი, რომელიც გვხვდება ბევრ მცენარეულ საკვებში.
სრულად
იოდის დეფიციტი: 4 სიმპტომი, რომლებიც მასზე მიგვანიშნებს
იოდის დეფიციტი: 4 სიმპტომი, რომლებიც მასზე მიგვანიშნებს
იოდის ყოველდღიური მიღების ნორმაა 150–290 მგ
სრულად
„ჰორმონული მუცელი“: რა არის ეს, რატომ ჩნდება და როგორ მოვიშოროთ იგი
„ჰორმონული მუცელი“: რა არის ეს, რატომ ჩნდება და როგორ მოვიშოროთ იგი
ყველას აქვს ცხიმი მუცლის არეში, ეს ნორმალურია.
სრულად
როცა წონის დაკლება გსურთ, მაგრამ ნებისყოფა არ გყოფნით
როცა წონის დაკლება გსურთ, მაგრამ ნებისყოფა არ გყოფნით
რამდენად ხშირად ვცდილობთ ზედმეტი კილოგრამების დაკლებას „ორშაბათიდან“ ან რომელიმე მნიშვნელოვანი მოვლენის წინ, შემდეგ კი ყველაფერს შუა გზაზე ვტოვებთ, რადგან სერიოზული ძალისხმევისთვის მზად არ ვართ.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით

დატოვებისკენ მოგვიწოდებენ. ექსპერტები გვირჩევენ, ამ თვალსაზრისით ყურადღება გავამახვილოთ ღორის ხორცზე. მართალია ხორცის ეს სახეობა ითვლება ცხიმიანად, მაგრამ ის წარმოადგენს რკინისა და კალიუმის კარგ წყაროს. ისინი კი მნიშვნელოვანია გულსსისხლძარღვთა სისტემისთვის. ზოგი სპეციალისტი მოხარშულ ღორის ხორცს ქათმის ხორცზე სასარგებლოდ მიიჩნევს.

მაღალი ცხიმიანობით გამოირჩევა ნიგოზი. თუმცა, აქ ძირითად როლს ასრულებს ცხიმოვანი მჟავები ომეგა-3, კერძოდ, ალფა-ლინოლენის მჟავა. აღნიშნული ნაერთები ხელს უწყობს სხეულში ცხიმოვანი გროვების დაშლას. ანალოგიური ეფექტი აღინიშნება შემწვარი კვერცხი მიღებისას. ნივთიერებათა ცვლას აჩქარებს მაღალი ცხიმიანობით გამორჩეული ავოკადოც.

საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად ექსპერტები გვირჩევენ საკვების ყოველი მიღების შემდეგ მცირე რაოდენობით ყველის მირთმევას. შოკოლადი ცნობილია ცხიმის მაღალი შემცველობით. ის ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, თუ საუბარია შავ შოკოლადზე შაქრის მინიმალური შემცველობით. შოკოლადის ცხიმი ორგანიზმს ვიტამინების ათვისებაში ეხმარება.

ლალი ჩხიკვაძე