რძის პროდუქტები ჰიპერტონიის განვითარების რისკს ამცირებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რძის პროდუქტები ჰიპერტონიის განვითარების რისკს ამცირებს

სპეციალისტებმა ექვსი წლის განმავლობაში ორი ათასზე მეტი ასაკოვანი ადამიანი გამოიკვლიეს და დაადგინეს, რომ უცხიმო რძისა და რძის პროდუქტების მოყვარულები 7%-ით იშვიათად უჩიოდნენ არტერიული წნევის მომატებას. სპეციალისტებმა ეს იმით ახსნეს, რომ რძის პროდუქტები მდიდარია კალციუმით, რომელიც სისხლძარღვშიგა წნევას არეგულირებს. მკვლევარები აცხადებენ, რომ ჯანმრთელობას შესაძლოა არგოს შედარებით ცხიმიანმა რძის პროდუქტებმაც, მაგრამ ზოგიერთი პირობით, მაგალითად, ყველის მიღება საჭიროა მცენარეულ საკვებთან ერთად, ხოლო არაჟანი და ნაღები უნდა დაემატოს სალათს.