კარტოფილი - განსაკუთრებით სასარგებლოა კანიანად მოხარშული. ის მდიდარია კალიუმითა და მაგნიუმით, რომლებიც წნევის ნორმალიზებას უწყობს ხელს.
რძე და რძის ნაწარმი - საკვებ რაციონში რძის ნაწარმის რეგულარულად ჩართვა არტერიული ჰიპერტენზიის განვითარების რისკს 11 %-ით ამცირებს. სასურველია დილა რძეზე მომზადებული ფაფით დაიწყოთ ან კიდევ ერთი ჭიქა რძე დალიოთ.
კაკაო - ავსტრალიელმა მკვლევარებმა აჩვენეს, რომ კაკაოს ნატურალური ფხვნილის შემცველი პროდუქტები აქვეითებს
ლობიო - პარკოსნები, საზოგადოდ, მდიდარია უჯრედისით, კალიუმითა და მაგნიუმით, რომლებიც უზრუნველყოფს არტერიული წნევის ოპტიმალურ დონეს. ასე რომ რეგულარულად ჩართეთ ისინი საკვებ რაციონში.
ბანანი -
თინათინ გოცაძე