უჯრედულ კულტურაზე ჩატარებულმა ექსპერიმენტებმა გამოავლინეს აღნიშნული სასმელების ანტივირუსული თვისებები (ხელს უშლიდნენ ვირუსის გავრცელებას). კვლევისთვის მეცნიერები ვირუსებს, მათ შორის A გრიპის, მე-5 ტიპის ადენოვირუსსა და SARS-CoV-2 ამუშავებდნენ სხვადასხვა მცენარეული ნივთიერებებით. ახდენდნენ მათ ინკუბაციას ოთახის ტემპერატურაზე და საზღვრავდნენ ინფექციურობას. აღმოჩნდა, რომ ცირცელის წვენი თითქმის 3000-ჯერ აქვეითებდა ვირუსის ინფექციურობას, ბროწეულის წვენი, მწვანე ჩაი და ანწლის წვენი ინფექციურობას
ცირცელის წვენი SARS-CoV-2-ის ვირუსების 97%-ის ინაქტივაციას ახდენდა 5 წუთის განმავლობაში, ხოლო ბროწეულის წვენი და მწვანე ჩაი ვირუსების 80%. ანწლის წვენი
შეკითხვა ექიმს