წითელი ღვინო COVID-19-ის მძიმე გართულებებს აგვაცილებს თავიდან - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

წითელი ღვინო COVID-19-ის მძიმე გართულებებს აგვაცილებს თავიდან

რასაც შეუძლია ადამიანის სხეულში ცილა ACE2-ის დონის გაზრდა. ეს ცილა კი ამცირებს  COVID-19-ისთვის დამახასიათებელ მწვავე დისტრეს-სინდრომის სიმძიმეს.

როგორც მეცნიერები ამბობენ, ერთის მხრივ ცილა ACE2-ს რაოდენობის გაზრდა იწვევს ვირუსის უჯრედში შეღწევის რისკის ზრდას. მეორეს მხრივ, როდესაც აღნიშნული ცილა არ მუშაობს, ეს იწვევს  AngII-ის სახელწოდების პეპტიდის რაოდენობის ზრდას, რომელსაც შეუძლია ანთებითი რეაქციის გაძლიერება.  კერძოდ, ის ავიწროვებს სისხლძარღვებს და აზიანებს ენდოთელიუმს. ამიტომ ACE2-ის ნაკლოვანება და   AngII-ის სიჭარბე უარყოფითად მოქმედებს  COVID-19-ის მიმდინარეობაზე.

ამას გარდა, ცნობილია, რომ რესვერატროლი ავლენს ანომალურ იმუნურ რეაქციას. მწვავე რესპირატორული დისტრეს-სინდრომი კი, სწორედ იმუნური სისტემის ზედმეტი აქტივობითაა პროვოცირებული.

გარდა წითელი ღვინისა, რესვერატროლი ასევე არის თეთრ ღვინოში, ყურძენში, არაქისში, კაკაოში, ჟოლოში, მოცვში და შტოშში.