/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ არ ვიცი სწორად ავარᲩიე Თუ არა და რამდენად მიეკუᲗვნება ეს Თემა ფიზიკურ განვიᲗარებას ბავᲨვის.მაქვს ასეᲗი ᲨეკიᲗხვა, მყავს ბიᲭუნა ამ წლის 22 აგვისტოს ხდება 20 Თვის, მოკლწდ გაიარა ფეხზე ყველაფერი კარგადაა Თუმცა ამ ბოლო დროს ᲨევამᲩნიე კუდუსუნის Ძვალი ტაკოსᲗან მომრგვალებული აქვს და ᲗიᲗქოს დიდი ანუ რომ ვადებ ხელს Ძვალი ბურᲗივიᲗ მხვდება, Ძვლის დაბოლოება კუდუსუნის, Ძალიან ვნერვიულობ ასე უნდა იყოს Თუ რამწს დაარტყა და Შეუსივდა? ნუ ერᲗი Თვე იქნება ასე აქვს.ბავᲨვი გამხდარია 11 კილო არის, იქნებ Ძვალუა გამოკვეᲗილი რადგან გამხდარია არ ვიცი..სანამ ექიმᲗან მივარ Თქვენ გწერᲗ..ვარᲗ უცხიეᲗᲨი.რანდევუ ავიᲦეᲗ და 1 ᲗვეᲨი მოგვცეს მე კი Ძალიან მეᲩქარება რადგან ვნერვიულობ.. ბავᲨვი ჯდება დადის Ჩვეულებრივ .მაᲓლობა წინასწარ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

გასტროენტეროლოგია

კვებითი ინტოქსიკაციები ზაფხულში

კვებითი ინტოქსიკაციები ზაფხულში
ზაფხულის სეზონზე გახშირებულად გვხვდება კვებითი ინტოქსიკაციები

და კუჭ-ნაწლავის ინფექციები.

ინფიცირების მიზეზი ხშირად მალფუჭებადი საკვებია, რომლის შენახვის პირობები ზაფხულში უფრო რთულდება, ინტოქსიკაცია შესაძლებელია მოხდეს დაუმწიფებელი ნაყოფისგანაც, პესტიციდებისგან, სხვადასხვა ისეთი საკვების ერთდროულად მირთმევის დროს, რომლებიც ვერ „ეწყობიან“ ერთმანეთს( ცხიმიანი პროდუქტი და რძის ნაწარმი). არ უნდა დაირღვეს ამა თუ იმ საკვების შენახვის პირობები, განსაკუთრებით, ხორცპროდუქტები უნდა ინახებოდეს დაბალ ტემპტერატურაზე.

როგორც წესი, გამოხატულია შემდეგი სიმპტომები: გულისრევა, პირღებინება, დიარეა, შემცივნება, მუცლის ტკივილი, ტემპერატურის მომატება. განსაკუთრებული გართულების გარეშე, სიმპტომები გრძელდება 2-3 დღის განმავლობაში.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მიიღეთ 2 ლიტრამდე წყალი, ავად ყოფნის პერიოდში, მოერიდეთ კვებას, მიირთვით ჩაი, წყალი, პურის ორცხობილა. 24 საათის შემდეგ შეგიძლიათ მიიღოთ მოხარშული ბრინჯი, კარტოფილის პიურე, სახლში დამზადებული ნატურალური წვენი. თუ პირღებინება არ წყდება და სიმპტომები მკურნალობის შემდეგ არ უმჯობესდება, მიმართეთ ექიმს.

ენტეროვირუსი ვრცელდება ფეკალურ-ორალური და რესპირატორული გზით, აქტიურდებიან ზაფხულის პერიოდში და განსაკუთრებით საყურადღებოა ვირუსის სასმელი წყლით გავრცელება.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა.უკვე 1 წელია საჭმლის მონელების პრობლემა მაქვს.ანუ განავალს მოყვება გადაუმუშავებელი საკვები და ეს ფერმენტების ნაკლებობის ბრალი შეიძლება იყოს?კონკრეტულად რომელი ფერმენტის ნაკლებობა იწვევს და თუ შეიძლება ანალიზის გარეშე დროებით ფერმენტების შემცველი მედიკამენტების მიღება?გმადლობთ.</p>

სიმპტომები: ღებინება, კუნთების ტკივილი, ტემპერატურის მატება.

რადგან ორგანიზმი დიდი რაოდენობით სითხეს კარგავს, აუცილებელია მისი აღდგენა. პრევენციისთვის კი - პირადი ჰიგიენის დაცვა: ხელების გამდინარე წყლით ხშირად დაბანა, სასმელი წყლის სისუფთავეში დარწმუნება მის დალევამდე.

  • გარეცხეთ ხილი და ბოსტნეული გამდინარე წყალში, დიდი ხნის განმავლობაში;
  • ხილ-ბოსტნეული შეინახეთ მშრალ ადგილას;
  • უმი და მზა ნაწარმი ერთად არ უნდა ინახებოდეს;
  • მალფუჭებადი პროდუქტები - ხორცი, თევზი, რძის ნაწარმი, საკონდიტრო ნაწარმი შენახული უნდა იყოს მაცივარში არაუმეტეს 6 გრადუს ტემპერატურაზე;
  • დაამუშავეთ სტერილურად ის ზედაპირები, რომლებიც პროდუქტებს ეხება, ხშირად გამოცვალეთ ჭურჭლის სარეცხი ღრუბელი და ტილოები;
  • ზაფხულის პერიოდში მაქსიმალურად მოერიდეთ დაკონსერვებულ პროდუქტს ან სხვა შემთხვევაში, დაამუშავეთ თერმულად, მაღალ ტემპერატურაზე

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

საჭმლის მონელების პრობლემების 11 ტიპი - სიმპტომები და მკურნალობა
საჭმლის მონელების პრობლემების 11 ტიპი - სიმპტომები და მკურნალობა
საჭმლის მომნელებელი სისტემის პრობლემები ჩნდება საჭმლის მომნელებელი სისტემის და მისი ორგანოების დარღვევების დროს.
სრულად
7 საუკეთესო საკვები ყაბზობის შესამსუბუქებლად
7 საუკეთესო საკვები ყაბზობის შესამსუბუქებლად
კარგად დაბალანსებული დიეტა თამაშობს გადამწყვეტ როლს ჯანსაღი და რეგულარული საჭმლის მომნელებელი სისტემის შენარჩუნებაში.
სრულად
რა არის გაღიზიანებული ნაწლავის ყველაზე გავრცელებული სიმპტომები?
რა არის გაღიზიანებული ნაწლავის ყველაზე გავრცელებული სიმპტომები?
გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომი არის მდგომარეობა, რომელიც გავლენას ახდენს მსხვილ ნაწლავზე.
სრულად
დედამიწაზე მცხოვრები ადამიანების 50%-ს აქვს  ბაქტერია Helicobacter pylori. მეცნიერები გვახსენებენ ბაქტერიას, რომელიც იწვევს კუჭის კიბოს
დედამიწაზე მცხოვრები ადამიანების 50%-ს აქვს ბაქტერია Helicobacter pylori. მეცნიერები გვახსენებენ ბაქტერიას, რომელიც იწვევს კუჭის კიბოს
ამ პათოგენის აღმოჩენისთვის მეცნიერებს ნობელის პრემია მიენიჭა. დღეს ეს ბაქტერია კუჭის კიბოს გამომწვევ ერთ-ერთ მთავარ მიზეზად ითვლება.
სრულად
გულძმარვა და პირში  მწარე გემო შეიძლება მიუთითებდეს კუჭის წყლულზე
გულძმარვა და პირში მწარე გემო შეიძლება მიუთითებდეს კუჭის წყლულზე
მკურნალობის დასრულების შემდეგ მნიშვნელოვანია დიეტის დაცვა მთელი სიცოცხლის განმავლობაში.
სრულად
ღვიძლის პრობლემების სადიაგნოსტიკო ნიშნები
ღვიძლის პრობლემების სადიაგნოსტიკო ნიშნები
მიუხედავად იმისა, რომ ღვიძლის დაავადებების დიაგნოსტირება სპეციალური კვლევების გარეშე შესაძლებელია მხოლოდ დაავადების გვიან ეტაპებზე,
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

-გამარჯობა. შემაწუხა მუცლის არეში ტკივილმა,გადავიღე ექოსკოპია და იქ ნორმალურად იყო ყველაფერი. მერე ე.წ ზონდი გადავყლაპე და ასეთი დასკვნა დამიწერეს: ქრონიკული ეროზიული გასტრიტი რეფლუქსით. დუოდენიტი. -კუჭის ლორწოვანი გარსი ღია ვარდისფერი,კარდიული რგოლი არ იხურება სრულად,დეფორმულია,მასში რეფლუქსით შემოდის კუჭის შიგთავსი. კუჭის ლორწოვანი ვარდისფერი,წარმოდგენილი ჰიპერმიული ლაქებით,მოთეთრო ქაფიანი და მოყვითალო ნაღვლოვანი შიგთავსით,მოთეთრო-მოყვითალო ნადებით. პილორუსი ღია-კუჭში რეფლუქსით შემოდის ნაღველი.წითელი ფერის ეროზია ზომა 3-4 მმ ორგვლივ ანთებადი ინფილტრაციით. -სისხლის ანალიზით ჰელიკო ბაქტერია არ მქონდა. კითხვა: წესით გასტრიტს ჰელიკობაქტერია იწვევსო და მე არ მქონდა და რამ გამოიწვია ეს? დასკვნა: გასტრიტი რეფლუქსით დუოდენიტი ეს რას ნიშნავს? კარდიული რგოლი არ იხურება-ეს ნორმალურია? პილორუსი ღია-კუჭში რეფლუქსით შემოდის ნაღველი-წესით უნდა შემოდიოდეს ნაღველი? თუ ეს დარღვევაა და როგორი სირთულის დარღვევაა? რამ იწვევს პილორუსის გახსნას და რა უწყობს ხელს რომ ნორმალური იყოს. ვსვამდი წამალს: ულსეპანი( პანტოპრაზოლი) და რაც შეეხება კვებას სულ ვიცავ ხოლმე,სიგარეტი ალკოჰოლი და ყავა საერთოდ არ ვეტანები

-მოკლედ 1კვირის უკანაც დავწერე მე აქ . 1კვირისუკან გავიკეთე სისხლის საერთო ანალიზი სხვა ყველაფერი რიგშია მარა რაც მაშინებს იმას გეტყვით(.. ერთიკვირის უკან სისხლის ანალიზის მიხედვით ერითროციტების შედეგი მქონდა ( 6.19 )ახლა 1კვირის მერე რო გავიკეთე მაქვს( 6.38).. საზღვარი რეფერალური 5.9 წერია. რატო მომემატა ესე რისი ბრალი და რისი ნიშანიაა ასე მომატება...??? ამაზე მიპასუხეთ . . ასევე ჰემოგლობინის შედეგი 1კვირის უკანდელ ანალიზის პასუხში მქონდა (17.8) ხოლო ახლანდელში (18.3) .საზღვარი( 17.5) წერია. და კიდევ ჰემატოკრიტი საერრთოდ არ მქონდა ერთიკვირის უკანდელ ანალიზში მომატებული მქონდა შედეგი (52.9) და ახლანდელ ანალიზში კი (54.5 )მააქ და საზღვარი 39-53 არის. რისი ნიშანია ეს ყველაფერი იქნებ მითხრათ მაქვს კუჭში გასვლის პრობლემა და მაგრად ვარ კუჭში და 2 თვეში 24კილო დავიკელი ..

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

კვებითი ინტოქსიკაციები ზაფხულში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

კვებითი ინტოქსიკაციები ზაფხულში

და კუჭ-ნაწლავის ინფექციები.

ინფიცირების მიზეზი ხშირად მალფუჭებადი საკვებია, რომლის შენახვის პირობები ზაფხულში უფრო რთულდება, ინტოქსიკაცია შესაძლებელია მოხდეს დაუმწიფებელი ნაყოფისგანაც, პესტიციდებისგან, სხვადასხვა ისეთი საკვების ერთდროულად მირთმევის დროს, რომლებიც ვერ „ეწყობიან“ ერთმანეთს( ცხიმიანი პროდუქტი და რძის ნაწარმი). არ უნდა დაირღვეს ამა თუ იმ საკვების შენახვის პირობები, განსაკუთრებით, ხორცპროდუქტები უნდა ინახებოდეს დაბალ ტემპტერატურაზე.

როგორც წესი, გამოხატულია შემდეგი სიმპტომები: გულისრევა, პირღებინება, დიარეა, შემცივნება, მუცლის ტკივილი, ტემპერატურის მომატება. განსაკუთრებული გართულების გარეშე, სიმპტომები გრძელდება 2-3 დღის განმავლობაში.

მიიღეთ 2 ლიტრამდე წყალი, ავად ყოფნის პერიოდში, მოერიდეთ კვებას, მიირთვით ჩაი, წყალი, პურის ორცხობილა. 24 საათის შემდეგ შეგიძლიათ მიიღოთ მოხარშული ბრინჯი, კარტოფილის პიურე, სახლში დამზადებული ნატურალური წვენი. თუ პირღებინება არ წყდება და სიმპტომები მკურნალობის შემდეგ არ უმჯობესდება, მიმართეთ ექიმს.

ენტეროვირუსი ვრცელდება ფეკალურ-ორალური და რესპირატორული გზით, აქტიურდებიან ზაფხულის პერიოდში და განსაკუთრებით საყურადღებოა ვირუსის სასმელი წყლით გავრცელება.

სიმპტომები: ღებინება, კუნთების ტკივილი, ტემპერატურის მატება.

რადგან ორგანიზმი დიდი რაოდენობით სითხეს კარგავს, აუცილებელია მისი აღდგენა. პრევენციისთვის კი - პირადი ჰიგიენის დაცვა: ხელების გამდინარე წყლით ხშირად დაბანა, სასმელი წყლის სისუფთავეში დარწმუნება მის დალევამდე.

  • გარეცხეთ ხილი და ბოსტნეული გამდინარე წყალში, დიდი ხნის განმავლობაში;
  • ხილ-ბოსტნეული შეინახეთ მშრალ ადგილას;
  • უმი და მზა ნაწარმი ერთად არ უნდა ინახებოდეს;
  • მალფუჭებადი პროდუქტები - ხორცი, თევზი, რძის ნაწარმი, საკონდიტრო ნაწარმი შენახული უნდა იყოს მაცივარში არაუმეტეს 6 გრადუს ტემპერატურაზე;
  • დაამუშავეთ სტერილურად ის ზედაპირები, რომლებიც პროდუქტებს ეხება, ხშირად გამოცვალეთ ჭურჭლის სარეცხი ღრუბელი და ტილოები;
  • ზაფხულის პერიოდში მაქსიმალურად მოერიდეთ დაკონსერვებულ პროდუქტს ან სხვა შემთხვევაში, დაამუშავეთ თერმულად, მაღალ ტემპერატურაზე