გულძმარვის მაპროვოცირებელი პროდუქტები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

გულძმარვის მაპროვოცირებელი პროდუქტები

გარკვეულ საკვებს კი შეუძლია გააუარესოს იგი.

ამ ტიპის საკვებს მიეკუთვნება:

ცხიმიანი საკვები (მაგალითად, პიცა, შემწვარი პროდუქტები, ბეკონი);

ციტრუსის წვენი - რეფლუქსის პროვოცირება ,ძირითადად, დაკავშირებულია ფორთოხლისა და გრეიფპრუტის წვენებთან. ამიტომ, უმჯობესია მათი მიღების შემცირება რეფლუქსისას;

შოკოლადი;

ალკოჰოლი;

ყავა;

გაზიანი სასმელები

oip-1674824498.jpg

გულძმარვის შემსუბუქებისთვის:

შეზღუდეთ ნახშირწყლები შემცველი პროდუქტები;

მიიღეთ ბოჭკოვანი საკვები, ასევე სასარგებლოა თევზი, ზეითუნის ზეთი;

აკონტროლეთ წონა;

მოერიდეთ ჭამის შემდეგ დაწოლას;

ძილისას ეცადეთ თავი შედარებით მაღლა მოათავსოთ;

გაზარდეთ ფიზიკური აქტივობის სიხშირე.