კაკაოს დიაბეტის საწინააღმდეგო თვისებები აქვს
აქვს. მასში შემავალი ნივთიერებები ეხმარება ორგანიზმს ინსულინის გამოყოფასა და სისხლში შაქრის დონის მომატებაზე რეაგირებაში.
ბოლო კვლევებით ირკვევა, რომ კაკაო D2 ვიტამინის უნივერსალური წყაროა. ამ დასკვნამდე მეცნიერები კაკაოს სხვადასხვა პროდუქტის შესწავლის საფუძველზე მივიდნენ. D ვიტამინის წინამორბედების გარდაქმნა D2 ვიტამინად თურმე მზეზე კაკაოს მარცვლების გამოშრობის შემდეგ ხდება. D2 ვიტამინით განსაკუთრებით მდიდარია კაკაოს ზეთი და მუქი შოკოლადი.
თინათინ გოცაძე