რძემჟავა პროდუქტები ალერგიის პროფილაქტიკის ეფექტური საშუალებაა
. რძემჟავა პროდუქტებში მათ აღმოაჩინეს ნაერთები, რომლებიც ხელს უწყობს ორგანიზმში იმუნოგლობულინ Е-ს დონის დაქვეითებას. აღსანიშნავია, რომ იმუნოგლობულინ Е ორგანიზმს ყოველგვარი ინფექციისა და ვირუსისაგან იცავს, მაგრამ მისი ჭარბი კონცენტრაცია ალერგიის მიზეზად იქცევა. ტაილანდელმა მეცნიერებმა შეამჩნიეს, რომ რძემჟავა პროდუქტების რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს იმუნოგლობულინ Е-ს ნორმალური დონის შენარჩუნებას, განურჩევლად ამ ცილის საწყისი დონისა.
შეგახსენებთ იმასაც, რომ დაბალცხიამიანი რძის ნაწარმის ყოველდღიური მიღება აუცილებელია ხანში შესულთათვის ძვლოვანი ქსოვილის დასაცავად და ოსტეოპოროზის თავიდან ასაცილებლად.