კოჭას ნაყენი პირიდან უსიამოვნო სუნს სპობს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

კოჭას ნაყენი პირიდან უსიამოვნო სუნს სპობს

გემოს აძლევს. პირის ღრუში ის 16-ჯერ ზრდის ენზიმის, სულფიდრილოქსიდაზა 1 დონეს.

როგორც ცნობილია, საკვების ნაერთები, რომლებიც შეიცავს გოგირდს, იწვევს უსიამოვნო სუნს. ეს ენზიმი კი შლის იმ ნივთიერებებს, რომელთაც პირის ღრუში ცუდი სუნის გამოწვევა შეუძლიათ. მიუნხენის ტექნიკური უნივერსიტეტის მეცნიერების აზრით, კოჭას ნაერთები შეიძლება თამამად დაემატოს კბილის პასტებსა და პირის ღრუს სავლებს.

ექსპერიმენტში მონაწილე მოხალისეებს დასაწყისში სთხოვეს მძაფრი გემოს და სუნის მქონე პროდუქტის მიღება, ხოლო შემდეგ შესთავაზეს კოჭას ნაერთების შემცველი ხსნარით პირის ღრუს გამოვლება. გინგეროლმა სწრაფად გააქრო უსიამოვნო სუნი, რაც თავად მონაწილეებმაც აღნიშნეს.

ლალი ჩხიკვაძე