უგემრიელესი კექსი გარგარით
არაჟანი - 150 გრ
მარგარინი - 100 გრ
ფქვილი - 2 ჩ/ჭ
ვანილი - 1 პაკეტი
გამაფხვიერებელი - 1 პაკეტი (10გრ)
მარილი მწიკვი
გარგარი - 150-200 გრ
საზომი ჭიქა = 250 გრ
მომზადება
გამდნარი ან დარბილებული მარგარინი და შაქარი გავთქვიფოთ, შემდეგ სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხები, დავუმატოთ არაჟანი, ბოლოს კი მშრალი ინგრედიენტები. გადავიტანოთ 30 სმ ფორმაში, ზემოდან კი მოვალაგოთ დაჭრილი და ფქვილში ამოვლებული გარგარი. გამოვაცხოთ 180 გრ 30-40 წუთი. ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა. დეკორისთვის მოვასხათ შოკოლადის სოუსი, რომელიც იყიდება მზა სახით. გემრიელად მიირთვით! :-)
შენიშვნა: ცხობის დროს გარგარი ჩავა დაბლა. თუ გვინდა, რომ ხილი ზემოდან დარჩეს, მაშინ ცომში ფქვილის რაოდენობა უნდა გავზარდოთ დაახლოებით კიდევ ერთი ჭიქით, მაგრამ ასეთ შემთხვევაში ბისკვიტი ისეთი ფაფუკი არ გამოვა, როგორც ნაკლები ფქვილის შემთხვევაში.
თამარ ნეფარიძე