მაცივრის ყველაზე დაბინძურებული და სახიფათო ადგილი
ცალკეულ შემთხვევებში მეცნიერები 129 000-მდე ბაქტერიას ნახულობდნენ. მათ შორის: სალმონელა, ნაწლავის ჩხირი E.coli, ლისტერია. თუ აღნიშნულ ზონაში ბოსტნეული დიდხანს ინახება, დაბინძურების რისკი მნიშვნელოვნად იზრდება. სხვათა შორის, ევროპული ნორმატივებით, საკვებთან შეხებაში მყოფი ზედაპირი კვადრატულ სანტიმეტრზე მაქსიმუმ 10 ბაქტერიულ ერთეულს უნდა შეიცავდეს.
ბოსტნეულის რეცხვისას, ბაქტერიების ნაწილი შორდება. თუმცა, აუცილებელია მაცივრის რეგულარული დალაგება და დასუფთავება. თვეში მინიმუმ ერთხელ საჭიროა ბოსტნეულის შესანახი ზონის გარეცხვა ცხელი საპნიანი წყლით. გაფუჭების ნიშნების მქონე ნებისმიერი პროდუქტი მაშინვე უნდა გადავაგდოთ.
ლალი ჩხიკვაძე