რჩევები დიასახლისებს
- კარტოფილი შესამოწმებლად შუაზე გაჭერით და ნაჭრები ერთმანეთზე წაუსვით. თუ აქაფდა, კარტოფილი ხარისხიანია.
- თუ კარტოფილს ცხიმში წვავთ, უმჯობესია, თავიდან მაღალ ცეცხლზე შემოდგათ და შემდგომ თანდათან დაუწიოთ.
- რძე შესამოწმებლად ჩაასხით გამჭვირვალე ქილაში, ქილის უკან ანთებული სანთელი დადგით და ქილაში გაიხედეთ. თუ სანთელი გამოჩნდა, რძე წყალნარევია.
- ბოსტნეული უშუალოდ ქვაბში ჩაყრის წინ გათალეთ და დაჭერით. თუ დრო ვერ გამოზომეთ, მაშინ გათლილი კარტოფილი ცივ წყალში შეინახეთ, სხვა ბოსტნეული - თავდახურულ ჭურჭელში.
- როდესაც გაზქურა ანთია, ბინაში ტოქსიკური ნივთიერებების შემცველობა საგრძნობლად იზრდება. ელექტროგამწოვი მხოლოდ ნაწილობრივ ასუფთავებს ჰაერს. უკეთესია, ვიდრე გაზი ანთია, სარკმელი ღია იყოს. უკიდურეს შემთხვევაში, სამზარეულო დღეში 2-3-ჯერ მაინც გაანიავეთ.