როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი
როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი?
ფერით: კვერცხი იმღვრევა, ხორცი იღებს არასასიამოვნო მომწვანო ელფერს, ბოსტნეული იწყებს გამუქებას, რაც იმას ნიშნავს, რომ ლპობის პროცესი დაიწყო.
სუნით: ყველა პროდუქტი, განსაკუთრებით - ხორცი და კვერცხი, გაფუჭებისას იღებს სპეციფიკურ სუნს.
თუ საკვებმა ფერი და სუნი არ იცვალა, მაგრამ არ მოგეწონათ მისი გემო, ნუ შეჭამთ - ეს იმას ნიშნავს, რომ ორგანიზმმა სიგნალი მოგცათ საფრთხის თაობაზე.
ყურადღება მიაქციეთ პროდუქტის სტრუქტურასა და კონსისტენციას. ნებისმიერი ცვლილება იძლევა ეჭვის საფუძველს. გაფუჭების ნიშანია, როდესაც ხორცი ფაშრდება, კვერცხი ლაყლაყებს, ხოლო ბოსტნეული დარბილებულია.
რჩევები
- ხორცი დიდხანს რომ არ გაფუჭდეს, ჯობს, საკვებ პერგამენტში გავახვიოთ. ეს ეკოლოგიურად სუფთა მასალაა, რომელიც იცავს გამოშრობისაგან, იწოვს ზედმეტ ცხიმსა და ნესტს.
- ხორცის დიდი ნაჭრები უფრო მეტხანს ინახება, ვიდრე პატარა.
- ასევე უფრო მეტხანს ინახება ძვლებგამოცლილი ხორცი, რადგან ძვალი მიკრობებისა და ბაქტერიების გამტარია.
- არ შეიძლება უმი ხორცის გვერდით თერმულად დამუშავებულის შენახვა - ორივე გაფუჭდება.
- კვერცხმა მეტხანს რომ გაძლოს, ცალ-ცალკე უნდა გაახვიოთ ძმარმჟავას ხსნარში დასველებულ ნაჭერში.
- ნაღების კარაქი ადვილად ფუჭდება. დიდხანს შესანახად ის უნდა გავახვიოთ პერგამენტში და ცივ მარილწყალში მოვათავსოთ.
- მწვანილი შეიძლება შეინახოთ ცივ მარილწყალში. ასევე შეიძლება ყაბაყის შენახვაც.