რუბრიკები
ოჯახის მკურნალის ანონსი
ივლისი 2018
კითხვა-პასუხი
მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ მიკროტალღური ღუმელები სრულიად უსაფრთხოა
მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ მიკროტალღური ღუმელები სრულიად უსაფრთხოა
მიკროტალღური ღუმელის ირგვლივ უამრავი მითი არსებობს. არის მოსაზრება, რომ ის ძალიან საშიშია ადამიანისთვის, პროდუქტს „აცარიელებს“ სასარგებლო ნივთიერებებისგან.

მიკროტალღური ღუმელების მიმართ ძირითადი პრეტენზია გამოსხივებაა. ბევრს მიაჩნია, რომ ეს საშიშია. თუმცა, მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ საშიში და მავნე გამოსხივება ღუმელს არ აქვს. მეორე მითის თანახმად, არ შეიძლება მუშა მდგომარეობაში მყოფ ღუმელთან ახლოს დგომა. სინამდვილეში, მიკროტალღური ღუმელის გამოსხივებას სუსტი შეღწევადობა ახასიათებს, რომელსაც ლითონის თხელი ფურცელიც კი აკავებს. გაჟონვის ერთადერთი ვარიანტი ღუმელის ღია კარია. საბედნიეროდ, ყველა თანამედროვე მიკროტალღური ღუმელი კარის გაღებისას ავტომატურად ითიშება.

მესამე მითის
თანახმად, მიკორტალღური ღუმელი საკვებს ადამიანისთვის მავნედ აქცევს. თუმცა, მკვლევარები ამტკიცებენ, რომ პროდუქტის გაცხელების პროცესი მიკროტალღურ ღუმელში ისეთივეა, როგორც ხარშვის ან შეწვის დროს. ზოგადად, პროდუქტი უფრო მეტ სასარგებლო ნივთიერებას კარგავს თერმული დამუშავების ტრადიციული მეთოდებისას. საქმე ისაა, რომ მიკროტალღურ ღუმელში საჭმელი კეთდება გაცილებით უფრო სწრაფად. ბევრი სასარგებლო
ნივთიერება კი იშლება სწორედ ხანგრძლივი დამუშავებისას, მაგალითად В1, В2, В12 ვიტამინები და ფოლიუმის მჟავა. ამასთან, წვის პროცესისგან განსხვავებით, მიკროტალღურ ღუმელში კანცეროგენები არ წარმოიქმნება.

ლალი ჩხიკვაძე

თარიღი : 18-04-2018
გაგა
აქამდე მეცნიერები გვიმტკიცებდნენ, რომ მავნებელია.
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
მსგავსი სიახლეები
დოქტორი კვან ვონგი მიიჩნევს, რომ ჩაი მიკროტალღურ ღუმელში უნდა მომზადდეს, რადგან ასე უფრო სასარგებლოა.
22-01-2018
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები
პოპულარული საყოფაცხოვრებო ნივთიები, რომლებსაც ბევრი ჩვენგანი ცხოვრების განუყოფელ ნაწილად აღიქვამს,
* სარკე იპრიალებს, თუ წყალში ცოტაოდენ ლილას შეურევთ. მისი გაპრიალება ჩაის ნაყენითაც შეიძლება.
ჰაერი - მტვრის ტკიპა - ერთ- ერთი ყველაზე გავრცელებული ალერგენია, რომელსაც ჰაერთან ერთად
ბევრი, დალაგებისას, ანტიბაქტერიულ ხელსახოცებსა და სპრეის იყენებს, განსაკუთრებით ხშირად, მას სამზარეულოში მაგიდის და სამუშაო
რა არის სამზარეულოში ნამდვილი ბიოლოგიური საფრთხის წყარო. სამზარეულოს ჩვეულებრივი პირსახოცი შეიძლება ნაწლავის ჩხირის
17 ივლისი 2018
ზაფხულში ხშირია მზის სხივებით დამწვრობა. ეს უკანასკნელი, გარდა იმისა, რომ უსიამოვნებებს იწვევს, სერიოზულ
16 ივლისი 2018
ამერიკელმა მეცნიერებმა გამოაქვეყნეს სია, რომელშიც ჩამოთვლილია სიმსუქნის გამომწვევი ძირითადი
თურქეთში, სამსუნი-ანკარას ავტომაგისტრალზე ავარიისას საქართველოს ხუთი მოქალაქე დაშავდა.
საუბედუროდ, მინდელის შახტში გამოცხადებული სიკვდილის ქრონიკა გრძელდება, - ამის შესახებ პარლამენტის
ბავშვებში სისხლში ტყვიის შემცველობასთან დაკავშირებით, საქართველოში სექტემბრიდან დიდი კვლევა