როგორ გადავავადოთ სიბერე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ გადავავადოთ სიბერე

უნდა მიირთვათ ბევრი ხილი და ბოსტნეული, თანაც სხვადასხვა ფერის. მათ საინტერესო კვლევა ჩაატარეს. მოხალისეები დაჰყვეს ორ ჯგუფად და 6 კვირის განმავლობაში წინასწარ განსაზღვრული სქემით გამოკვებეს.

ერთი ჯგუფი დღეში დამატებით ხილისა და ბოსტნეულის გასამმაგებულ ულუფას იღებდა, მეორე ჯგუფის მოხალისეთა საკვები რაციონი კი ხორცპროდუქტებით იყო გამდიდრებული. აღმოჩნდა, რომ პირველ ჯგუფში გაერთიანებულებს (ვინც უხვად მიირთმევდა ხილსა და ბოსტნეულს) კანის მდგომარეობა საგრძნობად გაუუმჯობესდათ, ხოლო მეორე ჯგუფის წარმომადგენლებს (რომელთა საკვები რაციონი ხილზე მეტად ხორცპროდუქტებით იყო გაჯერებული) საერთო მდგომარეობა, ზოგადი შეგრძნება და კანის მდგომარეობა რამდენადმე გაუუარესდათ.

თინათინ გოცაძე