რა უნდა იცოდეთ რძის შესახებ - მკურნალი.გე
რუბრიკები
ოჯახის მკურნალის ანონსი
აგვისტო 2018
რა უნდა იცოდეთ რძის შესახებ
რა უნდა იცოდეთ რძის შესახებ
კარგი რძე შედარებით მოსქელო და ქათქათა თეთრი ფერისაა, განზავებულს მოლურჯო ელფერი დაჰკრავს , თანაც თხელია (წყალ-წყალა); მაღაზიაში ნაყიდი (ანუ ბოთლებში ჩამოსხმული) რძე შეგიძლიათ არ აადუღოთ, ცისტერნებიდან, აგრეთვე ბაზარში ნაყიდი რძე კი დაუყოვნებლივ წამოდუღებას საჭიროებს, ადუღების შემდეგ ის სასწრაფოდ უნდა გააციოთ და ამ სახით შეინახოთ;

  • რძის ადუღება სქელძირიან ჭურჭელშია სასურველი (მომინანქრებულ, ცეცხლგამძლე თიხის ან ქაშანურის ჭურჭელში) რომ არ მიიწვას; რძისთვის ცალკე ქვაბი უნდა გქონდეთ გამოყოფილი, რადგან ის ძალზედ ადვილად ითვისებს (შთანთქავს) სხვადასხვა სუნსა და გემოს; რძე რომ არ მიგეწვათ, ქვაბს წინასწარ ცივი
    წყალი უნდა გამოავლოთ; ახლად წამოდუღებულ რძეს თავსახური უმალ არ უნდა დაახუროთ -უსიამოვნო სუნს იძენს;
  • რძე მალფუჭებადი პროდუქტია. თუ ადუღებულ რძეს თავღია ჭურჭელში დატოვებთ, თანაც სითბოს პირობებში, ის ძალზე სწრაფად გაგიფუჭდებათ (აგიმჟავდებათ, მომწარო გემოს შეიძენს). ასეთი რძის დალევა საშიშია;
  • თუ მაცივარი არ გაქვთ და რძის რამდენიმე დღის განმავლობაში
    შენახვა გსურთ, ის დილა-საღამოს უნდა წამოადუღოთ და სანამ არ გაცივდება თავღია მდგომარეობაში დატოვოთ;
  • რძის შენახვა ალუმინის ჭურჭელში არ შეიძლება; აღნიშნულ ჭურჭელში წამოდუღების შემდეგ რძე აუცილებლად მინის, მომინანქრებულ ან თიხის ჭურჭელში უნდა გადაასხათ;
  • ბოთლები და თერმოსი, რომელშიც რძეს ინახავთ, უმჯობესია გარეცხოთ წყლით, რომელსაც საჭმლის სოდა ექნება შერეული, განსაკუთრებით საგულდაგულოდ უნდა გარეცხოთ საცობები;
  • რძის დალევა ყლუპ-ყლუპადაა რეკომენდებული, ერთბაშად (ნაკადურად) მისი გადაკვრა, მით უფრო თუ პურს ან ფუნთუშას აყოლებთ, არასასურველია - კუჭში ბრკოლდება და მონელების პროცესს არღვევს;
  • რძის სწრაფად ამჟავებისთვის მასში პურის ქერქი მოათავსეთ ან რძეს ცოტაოდენი ძმარი დაამატეთ (შეგიძლიათ ლიმნის წვენიც გამოიყენოთ) და შეათბეთ;

თინათინ გოცაძე
კომენტარი არ გაკეთებულა
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
რეკომენდირებული პროდუქტები
მსგავსი სიახლეები
თრომბებისა და ათერომული ფოლაქების განვითარების არიდება, სისხლძარღვების გაწმენდა და
22-08-2018
ქალებისთვის, განსაკუთრებით ხანდაზმულ ასაკში, კრიტიკულად მნიშვნელოვანია რაციონში სოიო. სოიოს მაღალი
21-08-2018
საკვების შესახებ მრავალი სტერეოტიპი არსებობს: ის ან სასარგებლოა, ან მავნებელი, ან ხარისხიანია ან უხარისხო, ან ახალია, ან ვადაგასული.
11-08-2018
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები
ბავშვის იმუნიტეტის გასაძლიერებლად და დედის გინეკოლოგიური, ენდოკრინოლოგიური დაავადებების, სარძევე
ატამი, ისევე როგორც ზოგიერთი ტროპიკული ხილი, ვიტამინების სიუხვით ვერ დაიკვეხნის. 100 გრამი რბილობი
მეცნიერთა ჯგუფმა დიდი ბრიტანეთიდან რამდენიმე პრაქტიკული ექსპერიმენტის საფუძველზე დედის რძეში
8-9 თვის ბავშვს ხაჭოს ათვისება უკვე შეუძლია. ბუთხუზა ჩვილებისთვის
ექიმები ხაზგასმით ურჩევენ მშობლებს, ხაჭო ბავშვის ყოველდღიურ რაციონში შეიტანონ, თუმცა ბევრი
ჩვენი მარკეტების დახლებს ტროპიკული, ეგზოტიკური ხილის ნაირსახეობა ამშვენებს, მათ შორისაა ავოკადო. შეიძლება თუ არა ის ბავშვის მენიუში ჩავრთოთ და როგორ?
მკითხველი


რაც მეტად გავიცნობთ და დავუახლოვდებით ავოკადოს, მით მეტად დავაფასებთ ამ ეგზოტიკურ ნაყოფს.

გარეგნულად ის ძალიან ჰგავს ჩვენებურ მსხალს, მაგრამ მსხლისგან განსხვავებული გემო აქვს.

31 მაისი 2013
დღეს პროფილაქტიკური აცრები ყველაზე ეფექტური საშუალებაა ინფექციური დაავადებებისგან ბავშვების დასაცავად,
24 სექტემბერი 2018
D ვიტამინი გვეხმარება ძვლების სიმტკიცის შენარჩუნებაში, თუმცა სპეციალისტები მოგვიწოდებენ
ცნობილია, რომ დაბინძურებული ჰაერი სიცოცხლის წლებს გვართმევს. მეცნიერებმა დათვალეს, რამდენად
მომაკვდინებელ დაავადებებთან საბრძოლველად კაცობრიობა უკვე დიდი ხანია იყენებს ვაქცინებს,
თუ ადამიანი რეგულარულად თამაშობს ჩოგბურთს, მას ამით შეუძლია სიცოცხლის თითქმის 10 წლით