C ვიტამინი ხორცში არსებული რკინის ათვისებას უწყობს ხელს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

C ვიტამინი ხორცში არსებული რკინის ათვისებას უწყობს ხელს

- ზრდის ორგანიზმის ბრძოლისუნარიანობას სხვადასხვა დაავადების, მათ შორის - გაციების, მიმართ. კივიში C ვიტამინი თითქმის ორჯერ მეტია, ვიდრე ნებისმიერ ციტრუსში! კივის სოუსი შეგიძლიათ მიიტანოთ სუფრასთან ხორციან კერძთან ერთად - C ვიტამინი ხორცში არსებული რკინის ათვისებას შეუწყობს ხელს. კივი სხვა ვიტამინებსაც უხვად შეიცავს. E ვიტამინი ბლოკავს ორგანიზმში არსებულ თავისუფალ რადიკალებს, აძლიერებს უჯრედების მემბრანას და ანელებს მათ დაბერებას, გარდა ამისა, იცავს ფილტვებს დაბინძურებული ჰაერისაგან, ხსნის დაღლილობას. რაც შეეხება B ჯგუფის ვიტამინებს, ფოლიუმის მჟავა (B2) ჩანასახის განვითარების სხვადასხვა ეტაპზე ხელს უშლის თანდაყოლილი პათოლოგიების განვითარებას. ვიტამინი B9 ხელს უწყობს ჯანსაღი ფსიქიკისა და ინტელექტის ჩამოყალიბებას, განსაკუთრებით - სიცოცხლის პირველ წლებში. ორიდან ხუთ წლამდე ბავშვმა სასურველია მიირთვას მხოლოდ მწიფე, ტკბილი კივი. თუ პატარა ალერგიული არ არის, შეგიძლიათ, უფრო ადრეულ ასაკშიც მისცეთ. ჯერ ნახევარი ან ერთი ჩაის კოვზი კივის წვენი გაასინჯეთ. თუ ალერგიული რეაქცია არ განვითარდა, შეგიძლიათ, ის სტაფილოსა და ვაშლის წვენში გააზავოთ და ისე ასვათ. კივის პესტიციდებით ამუშავებენ, ამიტომ გაფცქვნამდე ნაყოფი კარგად უნდა გაირეცხოს გამდინარე წყლის ქვეშ. იხილეთ სტატია "კივი ბავშვის მენიუში"