რა უნდა იცოდეთ ხახვისა და ნივრის შესახებ
ყველასთვის ცნობილია. და მაინც, რა უნდა ვიცოდეთ ხახვისა და ნივრის შესახებ?
ნიორი შეიცავს 400-ზე მეტ სასარგებლო კომპონენტს, აქვეითებს "მავნე, ცუდი" ქოლესტერინის დონეს სისხლში, წმენდს სისხლძარვებს, ანადგურებს მულტიფორმული გლიობლასტომის (ტვინის კიბოს მიზეზი) უჯრედებს, სპობს დიფტერიისა და ტუბერკულოზის გამომწვევებს, ასევე ჰელიკობაქტერიას (კუჭის წყლულის მიზეზი), ორგანიზმიდან გამოდევნის პარაზიტებს.
ხახვი გაჯერებულია ფიტონციდებით, რომლებსაც ეთერზეთები შეიცავს. აღნიშნულ ნივთიერებებს სულ მცირე დროში შეუძლიათ ბაქტერიებისა და სოკოების განადგურება. ხახვი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, საკვებ ნივთიერებათა შეთვისებას და მადას. გოგირდის უხვად შემცველობის ხარჯზე კი ეფექტურად ანეიტრალებს და გამოდევნის ორგანიზმიდან "ყველაფერ მავნეს".
ასე რომ, შეიყვარეთ ორივე!
თინათინ გოცაძე