სამი კვერცხი დღეში - მკურნალი.გე
რუბრიკები
ოჯახის მკურნალის ანონსი
კითხვა-პასუხი
სამი კვერცხი დღეში
სამი კვერცხი დღეში
ორგანიზმს საგრძნობლად გაიჯანსაღებთ, თუ საკვებ რაციონში რეგულარულად ჩართავთ კვერცხს, უფრო კონკრეტულად, ყოველდღიურად საუზმედ სამ კვერცხს მიირთმევთ.

მაინც რა ხდება ორგანიზმში, რატომ არის სასარგებლო კვერცხი?

სპეციალისტთა განცხადებით, კვერცხი ხელს უწყობს წონის დაკლებას, განამტკიცებს ძვლებსა და კბილებს, აუმჯობესებს მეხსიერებას, გვიცავს ბევრი დაავადების განვითარებისგან. ხშირად კამათობენ, კვერცხი ქოლესტერინის დონის მომატების თვალსაზრისით საფრთხილო და რამდენადმე მავნებელი პროდუქტიაო, სინამდვილეში კი კვერცხი საოცრად სასარგებლოა. ის ლიპიდების (ცხიმების) მხოლოდ 180-186 მგ შეიცავს, მაშინ, როცა ღვიძლის მიერ ყოველდღიურად 1000-2000 მგ ქოლესტერინის გამომუშავება ხდება.

კვერცხს შეუძლია მავნე ქოლესტერინის ფაქტობრივად
ჯანმრთელი ქოლესტერინით ჩანაცვლება; იმასაც შეგახსენებთ, რომ სისხლში ქოლესტერინის დონის მომატებას სწორედ კვერცხში შემავალი ლეციტინი აფერხებს.
ასე რომ, თამამად მიირთვით დღეში სამი კვერცხი!

თინათინ გოცაძე


კომენტარი არ გაკეთებულა
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას,სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
რეკომენდირებული პროდუქტები
მსგავსი სიახლეები
ჭარხალი და კომბოსტო ორგანიზმის გამწმენდი უნიკალური საშუალებებია. წითელი ჭარხალი შეიცავს უჯრედისს,
01-10-2018
გულისა და სისხლძარღვებისთვის ყველაზე სასარგებლო სასმელია პომიდვრის წვენი. ის აქვეითებს შაქრის დონეს
27-09-2018
დუბლინის საუნივერსიტეტო კოლეჯის მეცნიერების მიერ ჩატარებულმა ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ექვსი კვირის
25-09-2018
ამ კატეგორიის სხვა სტატიები
სიცოცხლის გამახანგრძლივებელ ე.წ. „ანთების საწინააღმდეგო“ დიეტაში შემავალი პროდუქტები ორგანიზმში
ხმელთაშუაზღვის დიეტა ხილის, ბოსტნეულის, ნიგვზის და თევზის ჭარბი შემცველობით გამოირჩევა.
სპეციალისტებმა შეისწავლეს ეფექტი, რომელსაც ორგანიზმზე „დროში შეზღუდული“ კვება ახდენს, რაც იმას
გაცხიმოვნების პრობლემას მთელი მსოფლიო ებრძვის. ჭარბი წონა არა მხოლოდ გარეგნობას აუშნოებს, დაავადებათა
გაითვალისწინეთ ეს ყველაფერი, იკვებეთ სწორად, დაიცავით ზომიერება,
ინდოელმა მეცნიერებმა წითელი კომბოსტოს სასარგებლო თვისებები საფუძვლიანად შეისწავლეს. აღმოჩნდა, რომ ეს
03 ოქტომბერი 2016
კომში ვაშლის შორეული ნათესავია. მას სინათლე და სითბო უყვარს, ამიტომ ძირითადად თბილ ქვეყნებში
05 თებერვალი 2018
ტემპერატურის მომატება, სისუსტე, ხველა, ცხვირში სისველის შეგრძნება და შრომის უნარის დაქვეითება – მაინც რა არის
დიუკას უნივერსიტეტის მეცნიერებმა რამდენიმეწლიანი კვლევის საფუძველზე ანტიბიოტიკებისადმი გამძლე
ოქსფორდისა და ათენის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ გარკვეულმა გენეტიკურმა ცვლილებებმა