/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

პროდუქტები, რომლებიც რაციონიდან ცალსახად უნდა ამოვიღოთ

პროდუქტები, რომლებიც რაციონიდან ცალსახად უნდა ამოვიღოთ
ერთ-ერთი მათგანი მარგარინია. მასში ბევრი ისეთი ნაერთია, რომელიც ზრდის ქოლესტერინის დონეს (მაგალითად ტრანს-ცხიმები, ხელოვნური არომატიზატორები და საღებავები).

გარდა ამისა, მარგარინი ძალიან კალორიულია, რაც მას ნაღების კარაქზე საშიშს ხდის.

ხელოვნური დამატკბობლები ასევე მავნებელია ჯანმრთელობისთვის. სახარინი - შაქრის დაბალკალორიული შემცვლელი, მიჩნეულია წონის კონტროლის საშუალებად. თუმცა ხელოვნური დამატკბობლები ზრდის დიაბეტის და თირკმელების დაავადების განვითარების რისკს.

კეტჩუპი უსაფრთხოა მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ პომიდვრისგან სახლის პიროებებშია დამზადებული. მზა ვერსიებში უამრავი საღებავი, შაქარი, სიმინდის სიროფი და მარილია, რაც იწვევს ჰიპერტონიას, სიმსუქნესა და გულის დაავადებების განვითარების ზრდის რისკს.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მინანქარი ნამცხვარს ნამდვილად აგემრიელებს. თუმცა მასში არსებული შაქარი სასარგებლო ნაკლებად არის და იწვევს წონის მატებას. ბაზარზე არსებულ მინანქრიან ნამცხვრებში შეიძლება აღმოვაჩინოთ სხვადასხვა შაქრები, ტრანს-ცხიმები, სიმინდის სიროფი, ხელოვნური საღებავები, არომატიზატორები და კონსერვანტები.

დიდ სათბურებში, სამრეწველო მიზნით მოშენებულ მარწყვში 13 სხვადასხვა პესტიციდის კვალი შეიძლება ვიპოვოთ.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა ვარ დიეტაზე არ ვჭამ პურს პურის მაგივრად ე.წ ხლებცი რომ ვჭამო იგივე პურის შემცველობა გამომივა?</p>

ქარხნული წესით დამზადებული ორცხობილა უარყოფითად მოქმედებს ორგანიზმზე, რადგანაც იგი შეიძლება შეიცავდეს ჰიდროგენიზირებულ ცხიმს, ხელოვნურ საღებავებს, არომატიზატორებს, კონსერვანტებს.

შაქრის, მარილის, ნატრიუმის გლუტამატისა და ნიტრატების მაღალი დონე საკვებს დამხასიათებელ გემოს სძენს, მაგრამ მავნებელია ჯანმრთელობისათვის.

ლალი ჩხიკვაძე

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რომელ პროდუქტებთან ერთად შეიძლება ბროწეულის ჭამა და რომელთან - არა
რომელ პროდუქტებთან ერთად შეიძლება ბროწეულის ჭამა და რომელთან - არა
ბროწეული არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ უაღრესად ჯანსაღი და სასარგებლო ხილია.
სრულად
რატომ გვინდება ზამთარში მჟავე პროდუქტები?
რატომ გვინდება ზამთარში მჟავე პროდუქტები?
რატომაა სასარგებლო ან საშიშიში ფერმენტირებული საკვები ჩვენი ორგანიზმისთვის?
სრულად
დიეტოლოგებმა დაასახელეს  მუცლის ცხიმის საწინააღმდეგოდ მოქმედი საკვები
დიეტოლოგებმა დაასახელეს მუცლის ცხიმის საწინააღმდეგოდ მოქმედი საკვები
რეკომენდაციები განსაკუთრებით აქტუალურია 40 წელზე უფროსი ასაკის ადამიანებისთვის.
სრულად
ღამით არ არის რეკომენდებული კარტოფილის, ბანანისა და მსხლის ჭამა
ღამით არ არის რეკომენდებული კარტოფილის, ბანანისა და მსხლის ჭამა
რეკომენდებულია, რომ ბოლო კვება დაძინებამდე 2-3 საათით ადრე უნდა გვქონდეს.
სრულად
შავი, რძიანი, თეთრი, დუბაისი - რომელ შოკოლადს აქვს ყველაზე მეტი კალორია?
შავი, რძიანი, თეთრი, დუბაისი - რომელ შოკოლადს აქვს ყველაზე მეტი კალორია?
შოკოლადი არ არის მხოლოდ ტკბილეული, არამედ გემოვნების, არომატისა და ტექსტურის მთელი სამყაროა.
სრულად
რომელი საკვების მიღება შეგიძლიათ ღამით
რომელი საკვების მიღება შეგიძლიათ ღამით
შიმშილის გრძნობა, რომელიც ჩნდება საღამოობით, ყველაზე ხშირად ცრუა და უმეტეს შემთხვევაში გამოწვეულია სტრესით, დაღლილობით ან მოწყენილობით.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

პროდუქტები, რომლებიც რაციონიდან ცალსახად უნდა ამოვიღოთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

პროდუქტები, რომლებიც რაციონიდან ცალსახად უნდა ამოვიღოთ

გარდა ამისა, მარგარინი ძალიან კალორიულია, რაც მას ნაღების კარაქზე საშიშს ხდის.

ხელოვნური დამატკბობლები ასევე მავნებელია ჯანმრთელობისთვის. სახარინი - შაქრის დაბალკალორიული შემცვლელი, მიჩნეულია წონის კონტროლის საშუალებად. თუმცა ხელოვნური დამატკბობლები ზრდის დიაბეტის და თირკმელების დაავადების განვითარების რისკს.

კეტჩუპი უსაფრთხოა მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ პომიდვრისგან სახლის პიროებებშია დამზადებული. მზა ვერსიებში უამრავი საღებავი, შაქარი, სიმინდის სიროფი და მარილია, რაც იწვევს ჰიპერტონიას, სიმსუქნესა და გულის დაავადებების განვითარების ზრდის რისკს.

მინანქარი ნამცხვარს ნამდვილად აგემრიელებს. თუმცა მასში არსებული შაქარი სასარგებლო ნაკლებად არის და იწვევს წონის მატებას. ბაზარზე არსებულ მინანქრიან ნამცხვრებში შეიძლება აღმოვაჩინოთ სხვადასხვა შაქრები, ტრანს-ცხიმები, სიმინდის სიროფი, ხელოვნური საღებავები, არომატიზატორები და კონსერვანტები.

დიდ სათბურებში, სამრეწველო მიზნით მოშენებულ მარწყვში 13 სხვადასხვა პესტიციდის კვალი შეიძლება ვიპოვოთ.

ქარხნული წესით დამზადებული ორცხობილა უარყოფითად მოქმედებს ორგანიზმზე, რადგანაც იგი შეიძლება შეიცავდეს ჰიდროგენიზირებულ ცხიმს, ხელოვნურ საღებავებს, არომატიზატორებს, კონსერვანტებს.

შაქრის, მარილის, ნატრიუმის გლუტამატისა და ნიტრატების მაღალი დონე საკვებს დამხასიათებელ გემოს სძენს, მაგრამ მავნებელია ჯანმრთელობისათვის.

ლალი ჩხიკვაძე