კურკა ავოკადოს ყველაზე სასარგებლო ნაწილია
ავოკადოს რბილობს უმატებენ სალათებსა და სენდვიჩებს. დიეტოლოგების აზრით კი, ავოკადოს კურკა შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებების ძირითად ნაწილს (70%). მასში ბევრია ანტიოქსიდანტი და უჯრედისი. საჭიროა კურკის დაფქვა და მისი დამატება იოგურტში ან სმუზში, რადგანაც სუფთა სახით კურკის ფხვნილის მიღება, სიმწარის გამო, არასასიამოვნოა.
ანტიოქსიდანტები ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს, ამიტომ ავოკადოს კურკას რეალურად შეუძლია რიგი დაავადებების თავიდან აცილება. ანტიოქსიდანტები ასევე ხელს უშლის ნაოჭების წარმოქმნას. რაც შეეხება უჯრედისს, ის გვეხმარება უფრო დიდხანს ვიყოთ დანაყრებული, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტმა იმუშაოს ნორმალურად, ქოლესტერინის დონე კი ნორმის ფარგლებში შენარჩუნდეს.
ლალი ჩხიკვაძე