როდის შეიძლება ხილ-კენკროვნებმა გვავნოს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როდის შეიძლება ხილ-კენკროვნებმა გვავნოს

კომპონენტი ჯანმრთელობისთვის შეიძლება საშიში აღმოჩნდეს. ეკოლოგიურმა ორგანიზაციამ Environmental Working Group პოტენციურად მავნე ხილ-კენკროვნების სია შეადგინა.

სიის სათავეში უხეში უჯრედისით მდიდარი მსხალია. სპეციალისტები ამ ხილის ჭარბად მიღებას არ გვირჩევენ, რადგანაც შეიძლება საჭმლის მომნელებელი ორგანოების მოშლილობის კატალიზატორი გახდეს.

შავ სიაში ყურძენიც აღმოჩდნა შაქრის მაღალი შემცველობის გამო. ორგანიზმში მოხვედრისას იწყება დუღილის პროცესი, რაც იწვევს გაზების წარმოქმნასა და შებერილობას. უშუალოდ ჭამის წინ და შემდეგ ყურძნის მიღებისგან თავი უნდა შევიკავოთ.

ატამი და გარგარიც შეზღუდული რაოდენობით უნდა მივიღოთ, რათა თავიდან ავიცილოთ კუჭის ლორწოვანის გაღიზიანება. ანალოგიური სიტუაციაა ციტრუსებთან დაკავშირებით.

არც თუ ისე უსაფრთხოა ბალი, განსაკუთრებით დიაგნოსტირებული გასტრიტის, კუჭის მაღალი მჟავიანობისა და დიაბეტის დროს. ექსპერტები ძირითადი კვების შემდეგ კენკრის მიღებისგან თავის შეკავებას გვირჩევენ.

ლალი ჩხიკვაძე